Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS

Lancer Miszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zainstalowałem Cod'a 4, oryginalny, zainstalowałem patcha 1.7 i gdy wbijam do jakiegokolwiek serwa, zawsze mam bardzo niski fps (około 10 i nie rośnie).

Jak to zwiększyć ? Wcześniej grałem już na tym kompie w coda, było wszystko elegancko, fps był 125 (bardzo dobry) i nie było z grą problemów. Teraz miałem niedawno format komputera, ale inne gry działają jak najbardziej sprawne (np. PES 11).

Odpowiedź na wasze pytanie:

1. Opcje graficzne mam ustawione już na minimalne i nadal tyle.

2. Oryginalny cd-key.

3. Ustawione /com_maxfps 125.

Jakiej sugestie ?

fb.com/myrodj

Opublikowano

Może reinstall gry. Wszystko powinno być dobrze, ale na wszelki wypadek podaj swoje parametry.

Gracz w gry z serii Call of Duty:) a_kmyklqye.png

sygnaturkak.jpg

Opublikowano

1. Skan kompa już się robi.

2. Sterowniki do karty graficznej (raczej) mam wszystkie zainstalowane, jedynie do płyty głównej prawdopodobnie nie mam, ale muszę o tym pogadać z bratem.

3. Reinstall gry wątpię, że coś pomoże, może jutro spróbuje.

Komputer:

AMD Athlon 64 Processor 3200+ 2.01 GHz,

2GB RAM

ATI Radeon HD 5570

Nie wiem co się jeszcze pisze :P

Łącze 20mb/s, lecz łącze do FPS'u ma wyjebane :P

fb.com/myrodj

Opublikowano

Bardzo dziwna sytuacja, nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Sądzę, że reinstall gry pomoże. Jeśli nie to zapraszamy po dalszą pomoc.

sygnaturkak.jpg

Opublikowano

dziwna sytuacja naprawdę. Napisz na jakim dysku masz zainstalowany system, a na jakim call of duty. Sprawdz czy na dysku gdzie masz zainstalowany system masz ponad 10gb wolnego miejsca. Jak nie pomoże to napisz. Oczywiście spróbuj reinstal gry ;]

szefmarcin.png

Opublikowano

reinstall gry zrobiony i nic nie pomogło :[

Na dysku co zainstalowany jest system mam około 1gb wolnego miejsca (dysk C) a cod zainstalowany jest na innym dysku (dysk D).

Zainstalowałem też nowe sterowniki do karty graficznej i nadal to samo :[

fb.com/myrodj

Opublikowano

sciagnij sobie tego cfg:

http://www.speedyshare.com/files/28803250/config_mp.cfg

moze pomoze :)

dazasygna.png

by sWitch.(nie znajdziesz go tu ;>)

Opublikowano

usuń pierdoły z dysku C lub przenieś na dysk D a call of duty zainstaluj na tym gdzie masz postawiony system. Ale musi być około 5gb wolnego na tym dysku C. Miałem podobny problem ale mi się w ogóle nie włączał cod>

Pozdrawiam

szefmarcin.png

Opublikowano

Raczej nie moge zrobić więcej miejsca na dysku C, ponieważ jest tam tylko 14gb miejsca (łącznie) a instaluje tam tylko i wyłącznie potrzebne pliki :[

Miałem formata kompa, więc nie jest on aż tak zapchany syfem.

@edit

dodaje ss z gry

23566537319289002846.jpg

fb.com/myrodj

Opublikowano

Rozumiem, ale na dysku gdzie jest zainstalowany system powinno być więcej miejsca. Każdy informatyk Ci to powie. Wpisz w google "config na FPSy cod4" pobierz jakiś to musi pomóc. Mi z 90 fps wskoczyło na 250 po nowym cfg.

Napisz jak dalej będzie ten problem.

szefmarcin.png

Opublikowano

To jest bardzo dziwne, powinieneś wyciągać z 60fpsów, co jest i tak dużą liczbą. Użyj CCleaner`a, TuneUp`a i jakiegoś antywirusa. Te programy powinny przyspieszyć. CC wyczyści komp ze zbędnych plików, TU zoptymalizuje, przeczyści i zdefragmentuje komputer, a antywirus zabezpieczy przez jakimś niechcianym oprogramowaniem, które może byc problemem.

sygnaturkak.jpg

Opublikowano

jak spróbujesz te sposoby które ja wymieniłem i karciowp to napisz czy pomogło. Jeżeli nie będziemy próbować dalej ;]

szefmarcin.png

Opublikowano

Oczyszczenie rejestru CCleanerem i tym TuneUp'em nic nie pomogło :[

Nowe confingi też nie dają znacznych rezultatów.

Dodam też, że gdy gram w WarRocka i Coda 2MP też mam mały fps nie wykraczający 30 :/

fb.com/myrodj

Opublikowano

nie no ja się poddaje. Wypisałem wszystkie pomysły które przyszły mi do głowy ;/ jedyna możliwość która mi jeszcze przychodzi do głowy to mało miejsca na dysku C. Ale nie jestem pewien.

szefmarcin.png

Opublikowano

Przed formatem komputera też nie miałem zbyt dużo wolnego miejsca na dysku C z systemem a gry działały bardzo dobrze :/

Jeszcze jeden format odpada, ponieważ mój tata na tym komputerze pracuje i potrzebny mu jest cały czas w tygodniu a w weekend bratu się nie chce.

Wpadłem na jeden pomysł.

Mam na kompie też Coda MW2 (6) nie był on instalowany, tylko "wrzucony" na kompa. Cod 4,2 i Warrock były instalowane i mam z nimi takie problemy :/ Może jakbym powgrywał te gry ? Mój brat mówi, że to się nie uda, ponieważ nie skopiuje z biblioteki rejestru czegoś tam... Ale, jutro postaram się to spróbować, chociaż by z tym Warrockiem bo ma on najmniejszą wage z tych gier.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Wiesz co, ja myśle że to wina tej małej pamięci na dysku systemowym, powywalaj trochę, żeby było z 5 GB, to bardzo dziwne, ale mogła się też przepalić karta graficzna albo cokolwiek innego.

sygnaturkak.jpg

Opublikowano

no właśnie direct ma taki sposób, że można za jego pomocą sprawdzić kartę graficzną o ile się nie mylę ;]

szefmarcin.png

Opublikowano

Zależy jak chodzą inne gry, bo z tego co napisałeś to wnioskuję iż masz przepaloną kartę.

sygnaturkak.jpg

Opublikowano

Kartę miałem nie dawno zmienianą, ponieważ tamtą spaliłem :P Gry tylko przez internet mi zamulają i tylko gry FPS <lol>. Wiem, że to troche dziwne, lecz Metin2 działa sprawnie a PES11 też.

W Warrocka i coda 2 mp też mam takie gówno, a w coda 2 sp już elegancko. Tu chyba dzieje się jakaś magia ...

fb.com/myrodj

Opublikowano

Oczyść kompa CCleanerem, ew. (kup neta xDD <joke>) powyłączaj programy typu GaduGadu lub Steam. Alboo - Ctrl+alt+delete i wchodzisz procesy znajdujesz Pando Media Boster i klikasz zakończ proces.

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...